Kassa

Albert Heijn stopt met plastic broodclipjes en stapt over op papier

17-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1042 keer bekeken
  •  
broodclip c AH 930 x 520

Albert Heijn stopt met de vierkante, plastic broodclipjes. De supermarkt vervangt deze geleidelijk voor recyclebare, papieren broodclips.

Volgens AH zijn de papieren clipjes stevig genoeg voor hun verpakkingstaak. Bovendien kan de verkoop- of houdbaarheidsdatum van het brood erop worden geprint.

Duurzame vervangers

De plastic clipjes worden vervangen vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Albert Heijn zegt te streven naar het gebruik van zoveel mogelijk gerecycled of 100 procent recyclebaar materiaal. Van de vierkante plastic broodclipjes werden er naar eigen zeggen jaarlijks 125 miljoen stuks gebruikt, maar ze kunnen niet worden hergebruikt. 

Deze week liggen de eerste broden met de papieren clips in de schappen. Komende zomer moeten alle plastic clips zijn vervangen.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Wadman
Wadman19 mrt. 2023 - 8:38

En weer gratis reclame voor een grootgrutter die in werkelijkheid gewoon schijt heeft aan het milieu! Onlangs nog in het nieuws geweest: het eigen duurzame zuivel logo wat AH voert. De boeren moeten hiervoor vogelnestjes in de boom hangen, een paar bloemetjes laten groeien en een insectenhotel neerzeten en ze krijgen het label op de verpakking. Wat een farce! Het zou pas echt wat zijn als de Ah alle plastic verpakkingen onderhanden zou nemen,om te beginnen, dit is alleen maar voor extra reclame. En we trappen er weer allemaal in!!

1 Reactie
IDMB
IDMB19 mrt. 2023 - 10:41

Supermarkten die vlees verkopen (en ook nog in de aanbieding gooien!) zijn sowieso niet geïnteresseerd in het milieu.

Keesje39
Keesje3917 mrt. 2023 - 15:35

"Albert Heijn stopt met de vierkante, plastic broodclipjes. De supermarkt vervangt deze geleidelijk voor recyclebare, papieren broodclips." Redactie, alsjeblieft!!! Vervangen DOOR!!!

17 mrt. 2023 - 12:43

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

Gert Moes
Gert Moes17 mrt. 2023 - 12:42

Jammer weer .oke plastic is slecht voor het milieu , maar voor papier moet je bomen kappen , wat is beter ???

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe17 mrt. 2023 - 14:17

Het beste is om papieren clipjes te maken van gerecyclede gebruikte papieren clipje die van oud papier gemaakt zijn.

lagerweij
lagerweij17 mrt. 2023 - 11:46

Dit is toch alleen maar voor de bühne en om reclame te maken, of dit iets bijdraagt aan de plastic troep overal. Ga eens winkelen bij AH en kijk wat er allemaal in plastic verpakt is..vrijwel alles. Alleen die zakjes voor de losse groente niet, terwijl ook weer veel groente in plastic gesealed is. Maar de pers duikt erop en dat vindt AH heel fijn, gratis reclame.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe17 mrt. 2023 - 12:08

125 miljoen broodclipjes! Alsof dat niks is. Ook geen plastic tasjes meer en geen plastic emmers voor snoeptomaten en blauwe bessen. Overigens maken Aldi, Lidl, Plus en Jumbo ook 'gratis reclame' met het verminderen van plastic afval. Je moet ergens beginnen hè?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!