Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Albert Heijn roept maiswafels terug om "minimale pesticidebesmetting"

19-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4857 keer bekeken
  •  
ah_terugroep_20230519

Supermarktketen Albert Heijn roept uit voorzorg één specifieke batch van het product AH Dikke maiswafels met zeezout terug in verband met een "zeer minimale pesticidebesmetting". Het gaat om de verpakking met een houdbaarheidsdatum van 22-12-2023.

Volgens Albert Heijn is er "geen acuut risico voor de gezondheid", maar voegt daaraan toe dat "een verhoogd risico op de langere termijn niet kan worden uitgesloten."

Klanten die over een verpakking AH Dikke maiswafels met zeezout met de genoemde houdbaarheidsdatum van 22-12-2023 beschikken, kunnen deze bij iedere willekeurige Albert Heijn-vestiging terugbrengen. Ook zonder kassabon krijgen zij hun geld terug.

Een voorbeeld van het betreffende product staat in de afbeelding hierboven aan de rechterzijde.

Maiswafels met andere houdbaarheidsdata zijn veilig

De supermarktketen hecht eraan te benadrukken dat alle overige varianten maiswafels én de AH Dikke maiswafels met zeezout met andere houdbaarheidsdata geschikt zijn voor consumptie.

Albert Heijn stelt daarover: "AH Dikke maiswafels met zeezout met andere houdbaarheidsdata en alle andere maiswafels van Albert Heijn kunnen gewoon geconsumeerd worden."

Voor meer informatie kunnen klanten kijken op de website van Albert Heijn.

Bron: Albert Heijn

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!