Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Albert Heijn heeft prijsverschil tussen bon en schap niet in kaart

6 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Boodschappen, supermarkt 930x520
Supermarktketen Albert Heijn heeft geen exact beeld hoe vaak prijzen aan de kassa verschillen met de prijzen die in de schappen worden aangegeven. Omroep Brabant heeft bij een steekproef prijsverschillen vastgesteld.
Bij 11 van de 36 filialen ontdekte de regionale omroep dat de producten aan de kassa niet overeenkwamen met de prijs in de schappen. In de meeste gevallen ging het om een prijsverschil dat negatief uitpakte voor de consument. Het verschil kan wel oplopen tot bijna zeventig cent per product, aldus Omroep Brabant.

Handmatig gewisseld

Volgens Albert Heijn gaat het om kaartjes die in de schappen te laat zijn gewisseld. Omdat dit handmatig gebeurt, kan het fout gaan. Op dit moment is de supermarkt bezig om elektronische prijskaartjes in te voeren, waardoor dit probleem wordt verholpen. Prijzen aan de kassa zijn bij Albert Heijn leidend. Toch is het mogelijk voor klanten om geld terug te krijgen als er op hun bon een verschil is opgetreden. Volgens de supermarkt wordt daar coulant mee omgegaan. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!