Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Albert Heijn experimenteert met de 'rustig-aan-kassa'

20-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
rustig aan kassa
Half rennend grijp je een mandje, op je app zie je waar alle producten liggen, die je afrekent bij de zelfscankassa. Binnen vijf minuten sta je, met een volle tas maar zonder enig persoonlijk contact, weer buiten. Voor wie dat allemaal te ongezellig vindt, heeft de Albert Heijn iets bedacht: de 'rustig-aan-kassa'.

Proef van twaalf weken

De supermarktketen doet op dit moment een proef met rustig-aan-kassa's. Na twaalf weken wordt bepaald of er mee door wordt gegaan. Eén van de vestigingen die meedoen aan de test, is de Albert Heijn in Oosterhout. Als het aan hen ligt, is de langzame kassa een blijvertje.  

'Altijd haast'

"Mensen zijn tegenwoordig altijd gehaast, terwijl ze het vaak fijn vinden om even rustig boodschappen te doen", zegt assistent-manager Marloes Dijkkamp tegen Editie NL. Volgens Marloes is het vooral voor oude mensen tegenwoordig veel te druk in de winkel. "Ze vinden het prettig om een babbeltje te maken, zonder dat er iemand in hun nek staat te hijgen."

Niet alleen ouderen

Toch ziet ze dat niet alleen de bejaarde winkelier enthousiast wordt van de rustig-aan-kassa. Ook veel jonge mensen sluiten aan in de rij. "Een praatje maken is gewoon leuk, daar zit geen leeftijd aan verbonden." Ook zouden jongeren het leuk vinden om tegen de stroom in te gaan en niet als hun leeftijdsgenoten meteen naar de zelfscan te lopen.

Waardering

De cassières moeten om beurten achter de langzame kassa zitten. "Het geeft ze een boost als ze positieve reacties krijgen. Het is geweldig om als cassière te horen dat iemand de aandacht echt waardeert."
Marloes is er trots op dat de winkel nu voor iedereen iets te bieden heeft: een snelle zelfscankassa, een normale kassa en een langzame kassa. "Gehaast, of lekker relaxed, er is voor ieder wat wils."
Bron: RTL Nieuws / Editie NL
Foto: Twitter @EllendeBonth
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!