NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Alarmbellen rinkelen vanwege aantal opnames op intensive care

23 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
dokter ziekenhuis 1127
De alarmbellen op het corona-dashboard van de overheid gaan af vanwege het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt opgenomen. In de afgelopen drie dagen zijn 31 mensen verplaatst naar een intensivecareafdeling, gemiddeld 10,3 per dag. De zogenoemde signaalwaarde, de grens waarbij extra maatregelen misschien nodig zijn, ligt op 10.
De laatste keer dat het aantal intensivecareopnames boven de limiet uitkwam, was op 5 mei. Toen daalde het aantal besmettingen.

Ziekenhuisopnames nog onder kritische grens

Op 11 september kwam het aantal positieve tests uit boven de signaalwaarde, voor het eerst sinds half april. Daar wordt alarm geslagen wanneer in een dag tijd het virus bij meer dan 7 op de 100.000 mensen wordt vastgesteld. Daarom besloot het kabinet al tot coronamaatregelen in sommige regio's.
Het aantal ziekenhuisopnames ligt nog wel onder de kritische grens. In de afgelopen drie dagen zijn 91 coronapatiënten in een ziekenhuis opgenomen, dus gemiddeld 30,3 per dag. Bij een gemiddelde van 40 gaat die alarmbel af. Dat gebeurde op 15 mei voor het laatst. 

Dagrecord

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2357 ten opzichte van dinsdag, een nieuw dagrecord. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!