Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Al 5,6 miljoen aangiftes binnen bij fiscus

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingpapieren_21.jpg
Mensen die hun belastingaangifte doen, lijken fors meer gebruik te maken van de vooraf ingevulde aangifte op de computer. Dit formulier is inmiddels 4,5 miljoen keer gedownload, ruim 700.000 keer meer dan vorig jaar rond deze tijd. Dat liet de Belastingdienst woensdag weten.
Weekend
De fiscus heeft al 5,6 miljoen belastingaangiftes over 2013 binnen. Dat zijn er 300.000 minder dan vorig jaar op dit moment, maar een woordvoerder verwacht dat het merendeel dit weekend alsnog binnenkomt.
App
Er loopt dit jaar ook een proef waarbij ruim 200.000 mensen hun belastingaangifte kunnen doen via een speciale app op de tablet. Deze app is nog niet zo populair, blijkt uit de meest recente cijfers van maandag. De app was tot dan toe 56.000 keer gedownload en er was 19.000 maal aangifte mee gedaan.
In totaal rekent de fiscus erop zo'n 12 miljoen aangiftes over vorig jaar te ontvangen. Aan 7,6 miljoen mensen heeft de Belastingdienst vooraf een aangiftebrief gestuurd. Zij moeten de aangifte vóór 1 april doen of ze moeten op tijd uitstel aanvragen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!