Kassa

Akkoord over extraatje voor minima

17-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Euro_opgerold_38.jpg
De laagste inkomensgroepen krijgen dit jaar een extraatje. Een echtpaar krijgt eenmalig 100 euro, een alleenstaande ouder 90 euro en een alleenstaande 70 euro. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft maandag overeenstemming bereikt met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de uitvoering van deze maatregel.
Wetsvoorstel
Het wetsvoorstel waarin het extraatje wordt geregeld, gaat nu voor advies naar de Raad van State. In de begroting voor 2014 is daar 70 miljoen voor gereserveerd.
Tegemoetkoming
Het extraatje is bedoeld voor bijstandsgerechtigden. Gemeenten krijgen daarnaast de mogelijkheid om mensen van boven de 21, met een inkomen van maximaal 110 procent van het sociaal minimum, een tegemoetkoming te geven. Dat betekent dat naast mensen met een uitkering ook werkenden met een laag inkomen in aanmerking kunnen komen.
'Geen oplossing'
GroenLinks vindt het eenmalig extraatje ,,geen oplossing voor de mensen die het structureel niet kunnen bolwerken. Sterker nog, het kabinetsbeleid zorgt ervoor dat mensen met laagste inkomens steeds moeilijker rondkomen.'' Vorige week stemde de PvdA nog in met een wetsvoorstel over financiële kindregelingen waarbij alleenstaande ouders in de bijstand er 350 euro op achteruit gaan, onderstreept Kamerlid Linda Voortman. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!