Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Akkoord over arbeidsvoorwaarden Unox-personeel

22-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Unox logo 930x520 (pas op kwaliteit)
Unilever, Zwanenberg Food Group en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden van het personeel in de Unox-fabriek in Oss. De werknemers staakten de afgelopen weken herhaaldelijk tegen de voorgenomen gevolgen van de overname van de fabriek door Zwanenberg.

Arbeidsvoorwaarden

Unilever verkoopt de fabriek, waar rookworsten, soepen en sauzen gemaakt worden aan vleesverwerker Zwanenberg. Dat bedrijf wilde de arbeidsvoorwaarden aanpassen, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers gingen daarop over tot acties en staakten de afgelopen weken herhaaldelijk.

Terug naar de onderhandelingstafel

Dat bracht Unilever terug naar de onderhandelingstafel. Daar werden afspraken gemaakt over onder meer werkzekerheid, pensioenen en arbeidsvoorwaarden. Details over de gemaakte afspraken, gaven de partijen niet.

Akkoord nog niet rond

Het akkoord moet nog worden goedgekeurd door het personeel. De vakbonden leggen het woensdagmiddag met een positief advies voor aan de leden. Als die instemmen kan de verkoop van de fabriek zoals gepland per 1 januari zijn beslag krijgen en worden de acties beëindigd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!