Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Airbus overweegt vervanging zwarte dozen

4 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
3526659.jpg
De Europese vliegtuigbouwer Airbus werkt aan vervanging van de zwarte dozen voor de registratie van vluchtgegevens. In de toekomst zou het mogelijk moeten zijn de belangrijkste informatie via een satellietverbinding door te geven.
Dat zegt Airbus-topman Thomas Enders in een interview met de Franse krant Le Parisien, dat vrijdag is gepubliceerd. ,,Wij bestuderen mogelijkheden om het huidige systeem te verbeteren door op andere manieren de data te verzamelen.''
Vliegtuigen geven nu al informatie per satelliet door voor onderhoudswerkzaamheden. Andere gegevens worden echter nog steeds bewaard via twee recorders, een voor vluchtinformatie en een voor de gesprekken in de cockpit. Deze recorders moeten worden gevonden als er een vliegramp plaatsvindt.
Na de ramp boven de Atlantische oceaan met een Airbus-toestel in juni dit jaar, waarbij 228 mensen het leven verloren, zijn de recorders niet teruggevonden. Daardoor is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het toestel heeft kunnen neerstorten. ,,Om de veiligheid van de luchtvaart verder te verbeteren, moeten we er zeker van zijn dat we de mogelijkheid hebben alle vluchtinformatie terug te krijgen'', aldus Enders in Le Parisien.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar