Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Airbnb staakt verhuur in Joodse nederzettingen

20 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
airbnb-930x520
Wie via het verhuurplatform voor particulieren Airbnb een slaapplek wil huren in een Joodse nederzetting, vist binnenkort achter het net. Airbnb maakte maandag bekend dat het besloten heeft de advertenties voor onderkomens in Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever te verwijderen. Internationaal worden de nederzettingen als illegaal beschouwd. Bovendien zouden die het vredesproces in het Midden-Oosten schaden.
,,Wij hebben besloten dat wij het overzicht van woningen in Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever gaan verwijderen. De nederzettingen zijn het middelpunt van het geschil tussen Israël en de Palestijnen'', staat te lezen op de website van Airbnb. Het zou gaan om zo'n tweehonderd aanbiedingen en het besluit wordt binnen enkele dagen van kracht.

Strijdig met de missie van het bedrijf

Oded Revivi, burgemeester van de nederzetting Efrat op de Westelijke Jordaanoever en een vertegenwoordiger van de overkoepelende kolonistenraad Yesha, beschreef het Airbnb-besluit als strijdig met de missie van het bedrijf, zoals vermeld op de website, om ,,mensen samen te brengen op zoveel mogelijk plaatsen in de wereld". De Israëlische regering en de Palestijnse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op het besluit. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar