Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AirAsia X omarmt nieuwe Airbus A330neo

16-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
A330-900neo_RR_AIB_01.jpg
AirAsia X uit Maleisië behoort tot de eerste luchtvaartmaatschappijen die gaan vliegen met de Airbus A330neo. Het bedrijf heeft 50 exemplaren besteld, goed voor in totaal 13,75 miljard dollar (ruim 10 miljard euro). Dat maakte de Europese vliegtuigbouwer dinsdag bekend tijdens de luchtvaartshow van Farnborough in Groot-Brittannië.
De A330neo is een zuinigere versie van het best verkochte langeafstandstoestel van Airbus, die vanaf 2018 leverbaar moet zijn. Het vliegtuig moet een geduchte concurrent worden van de Boeing 787 Dreamliner, die al een paar jaar op de markt is. De orders van AirAsia X, een prijsvechter die vooral binnen de eigen regio actief is, komen een dag na de officiële presentatie van het vliegtuig. Drie leasemaatschappijen hebben ook al bestellingen geplaatst voor in totaal 55 A330neo's. Daarmee staat de teller een dag na de presentatie van het ontwerp op 105 orders.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!