Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Air France-KLM: meer reizigers leveren minder op

08-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
klm_12.jpg
Air France-KLM heeft in december 6,2 miljoen passagiers vervoerd. Dat is 1,3 procent meer dan een jaar eerder, maar zij leverden per saldo minder omzet op. Dat komt doordat het minder lucratieve passagiersvervoer binnen Europa in de lift zat, terwijl op lange routes sprake was van een daling, zo blijkt uit cijfers die de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag heeft gepubliceerd.
Een fractie meer
De totale vraag nam afgelopen maand met 0,5 procent af, bij een 0,6 procent lagere capaciteit. Gemiddeld was 83 procent van de stoelen aan boord bezet, een fractie meer dan in december 2013.
Groeiende vraag van 1,3 procent
Die marginale verbetering kwam geheel voor rekening van de Europese vluchten. Daar groeide de vraag met 1,3 procent, terwijl het bedrijf de capaciteit met 1,6 procent had teruggeschroefd. Op vluchten naar verre bestemmingen waren 0,4 procent minder stoelen beschikbaar maar daar daalde de vraag met 0,9 procent.
Steeds grotere rol
Bij Transavia nam de vraag met 13,3 procent toe, terwijl de capaciteit 9,9 procent hoger lag. Bij de budgetmaatschappij, die de komende jaren een steeds grotere rol moet krijgen binnen de luchtvaartgroep, was gemiddeld 84,1 procent van de stoelen aan boord gevuld. Dat is een verbetering van 2,6 procentpunt vergeleken met december 2013.
Bij de vrachtdivisie nam de leegstand verder toe. De verlaging van de capaciteit met 1 procent was bij lange na niet voldoende om de daling van de vraag met 4,2 procent te ondervangen. Gemiddeld werd 63,3 procent van de vrachtruimte benut, een verslechtering op jaarbasis met 2,1 procentpunt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!