Kassa

AH, Vomar en Jumbo handhaven sluitingtijden, Deen om 20 uur dicht

14-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
supermarkt karretje 1127
Albert Heijn, Jumbo en Vomar handhaven de huidige sluitingstijden, ook al mag er na 20 uur geen alcohol meer worden verkocht. Supermarkt Deen sluit alle winkels om 20.00 uur, omdat het anders te moeilijk zou worden het verkoopverbod te handhaven.
Supermarkt Jumbo Jumbo gaat vanaf 20.00 uur de schappen met alcohol afsluiten met linten. Slijterijen in winkels worden ook om dat tijdstip gesloten. De supermarkten zullen klanten attenderen op de maatregel.

Overleg met CBL

Albert Heijn laat alleen weten de algehele openings- en sluitingstijden niet aan te passen. De precieze manier waarop de grootste supermarktketen van het land de nieuwe regels gaat naleven, is nog onderwerp van overleg. Supermarkten bespreken binnen brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) welke ingrepen ze doen.
Vomar is ook niet van plan eerder de deuren te sluiten. "Reden is dat we maximale spreiding van klanten over zo veel mogelijk openingsuren willen realiseren", aldus de keten met 70 vestigingen. Gangpaden naar de wijn- en bierschappen worden afgesloten en het kassasysteem kan de verkoop van alcohol blokkeren na 20.00 uur. Ook zegt Vomar voldoende bewakers in de winkels te hebben als klanten moeilijk doen.

Thuisbezorging drank ook anders

Het kabinet kondigde ook aan dat de bezorging na 20.00 uur van online bestelde alcohol voorlopig verboden is. Onder andere de onlinesupermarkten van Albert Heijn en Deka Markt waarschuwen dat klanten goed moeten opletten welk bezorgmoment ze voor drank kiezen. Zo levert ah.nl voor het hele blok van 18.00 tot 21.00 geen alcoholhoudende drank bij klanten af. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz15 okt. 2020 - 11:17

Ik vroeg me al af waarom er na 20:00 geen alcohol meer verkocht mocht worden. Maar het is dus om de mensen te forceren om gespreid over de dag te gaan winkelen. Niet dat het mij iets uitmaakt dat je na 20:00 uur geen alcohol meer kan halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!