Kassa

AH mag claim 'vitalere' kip niet meer gebruiken

12-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
kip kippenvlees slager 1127
Volgens de Reclame Code Commissie (RCC) is supermarkt Albert Heijn misleidend als het gaat om de goedkoopste kip in zijn assortiment, de AH kip. Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier had een zaak aangespannen over de claim "Een vitaler ras met meer ruimte".
Volgens de RCC blijkt dat het niet duidelijk was dat de claim van Albert Heijn slechts een vergelijking is met de inmiddels door de supermarkt afgeschafte plofkip. Vanwege de onduidelijkheid zou de consument aangezet kunnen worden tot een aankoop die hij bij betere informatie misschien niet had gedaan. Daarbij is "aannemelijk" dat kippen van andere supermarkten meer ruimte hebben gehad dan 'lotgenoten' bij Albert Heijn.

Ander kippenras

Vier jaar geleden is Albert Heijn voor de basiskip overgestapt op een ander kippenras. "Dit groeit langzamer en is sterker en vitaler. Samen met onze pluimveehouders werken we aan de leefomstandigheden van de kippen. Daarbij gaan we verder dan wet- en regelgeving en zoeken we de juiste balans tussen diervriendelijkheid en milieu-effecten", aldus AH. De supermarktketen weet nog niet weet of er beroep wordt aangetekend.
Albert Heijn stelt dat het ook zonder deze uitspraak al van plan was om de claim los te laten. Deze keert hoe dan ook niet meer terug op de verpakkingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

latevogel
latevogel12 feb. 2020 - 16:39

 "Daarbij gaan we verder dan wet- en regelgeving en zoeken we de juiste balans tussen diervriendelijkheid en milieu-effecten", aldus AH. Wauw, met zestien kippen per vierkante meter!!!    Dat is nog eens diervriendelijk!Ze moeten zich rotschamen!    De AH en de consument die deze kippen koopt!

tenormin
tenormin12 feb. 2020 - 13:17

't Is dat je opmerking er al stond: wilde hetzelfde schrijven @ skatinghenk. ☺

skatinghenk
skatinghenk12 feb. 2020 - 12:33

op zich wel grappig: vitalere betekent simpelweg levendiger/beweeglijker. Volgens mij is en blijven die kippen gewoon dood.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!