Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AH, Lidl en markt hebben beste groenten

20-05-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
groenten-groot_02.jpg
De beste kwaliteit groenten en fruit is te vinden bij Albert Heijn, discounter Lidl en op de markt. Hun prijzen zijn niet de laagste, maar liggen wel op of onder het gemiddelde. Dat maakte de Consumentenbond donderdag bekend op basis van onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding van groenten en fruit.
De Consumentenbond onderzocht bij de grootste supermarktketens, de markt en de Natuurwinkel de kwaliteit van appelen, bananen, sinaasappelen, kiwi's, druiven en mandarijnen en de groenten bloemkool, sperziebonen, tomaat, komkommer, broccoli en sla. De bond legde uiterlijk en smaak langs de lat. Volgens het onderzoek bieden Aldi en Lidl, gevolgd door Albert Heijn en de markt, de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groenten. ,,Ook bij fruit hebben Aldi, Lidl en de markt een goede prijs-kwaliteitverhouding, net als Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden'', aldus de Consumentenbond.
De keten van biologische producten Natuurwinkel komt minder goed uit de verf. Hoewel de smaak goed is, is het uiterlijk van de verse producten onder de maat. Ook is de Natuurwinkel prijzig, aldus de Consumentenbond. ,,Een kilo sperziebonen kostte bij de Natuurwinkel 8 euro, op de markt en in de supermarkt was dit 3 tot 3,50 euro per kilo.''
De bond meldt verder dat negen van de tien Nederlanders minder dan de aanbevolen hoeveelheid van twee ons groenten en twee stuks fruit per dag nuttigen. In 2005 gaven de Nederlanders gemiddeld 600 euro uit aan groenten en fruit. Aan snoepgoed en frisdranken besteedden ze meer geld. De brancheorganisatie voor groente- en fruitverkopers ADN is het niet eens met het onderzoek van de Consumentenbond. ADN-directeur Mark Heemskerk reageerde donderdag boos op de resultaten van het onderzoek. Heemskerk vindt het onterecht dat de consumentenorganisatie in het onderzoek groentewinkels buiten beschouwing heeft gelaten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!