Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Afronden van belminuten mag niet'

06-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
neelie-kroes_03.jpg
Telecombedrijven mogen niet de belminuten naar boven afronden. Dat heeft eurocommissaris Neelie Kroes gezegd in Kassa .
Volgens Neelie Kroes staat de Europese wetgeving boven de Nederlandse wetgeving. En daarom mogen telecomproviders niet naar boven afronden. Sinds een paar maanden rekenen diverse telecomproviders in Nederland rekenen de belminuten af naar boven. Kassa is daarom in september met een petitie begonnen om protest aan te tekenen. Inmiddels is KPN de klanten die het gevoel hebben dat zij niet geïnformeerd zijn over het afronden van telefoongesprekken op hele minuten tegemoet gekomen. Zij worden teruggezet naar hun oude abonnement.
Update:
In een persbericht laat eurocommissaris Neelie Kroes weten dat zij reageerde op het feit dat volgens de Europese wetgeving het afronden van roaming naar minuten illegaal is. Volgens de Europese wetgeving moeten telecomproviders per seconde afrekenen na de eerste 30 seconden. Er bestaat volgens de Europese Commissie geen aanleiding om aan te nemen dat de Nederlandse wetgeving in strijd is met de Europese. Er bestaan geen Europese telecomregels over het afrekenen per minuut of per seconde. Wel heeft het Europees Parlement en de EU-landen besloten in juni 2009 dat providers een waarschuwing en afsluiting moeten aanbieden als de rekening een bepaalde limiet heeft bereikt door roaming. Vanaf 1 juli 2010 ging de limiet van 50 euro automatisch gelden, tenzij klanten aangeven daar geen prijs op te stellen.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!