Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Afrikaans virus dreigt over te slaan naar Europa'

16-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_ziekenhuis kopie 2
Een dodelijk Afrikaans virus staat op het punt over te slaan naar Amerika en Europa. Afrika kampt met de ernstigste uitbraak van gele koorts in dertig jaar in de Democratische Republiek Congo, Oeganda, Angola en Kenia. Inmiddels zijn ook gevallen opgedoken in China, geïmporteerd door Chinese expats die terugkwamen uit Afrika.
Hulporganisatie Save the Children begint woensdag met een noodinentingsoperatie, waarbij in tien dagen tijd een half miljoen mensen worden gevaccineerd.
Zorgen om beschikbare doses vaccin
Er bestaan grote zorgen over het aantal beschikbare doses vaccin. Wereldwijd zijn er slechts 7 miljoen doses. Dit is onvoldoende om weerstand te bieden aan een internationale uitbraak. De Congolese hoofdstad Kinshasa alleen al telt 10 miljoen inwoners. Daarom wordt in Congo het vaccin al tot een vijfde verdund toegediend om tijd en doses te winnen. Een volledig vaccin werkt levenslang.
Gele koorts kan bloedingen uit de oren, ogen en neus veroorzaken, orgaanuitval, geelzucht en kan dodelijk zijn. Het virus wordt verspreid door dezelfde mug die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het zikavirus. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

JanvandenBos1
JanvandenBos125 aug. 2016 - 11:54

Zika en nog Gele koorts ook, zeer ernstig lijkt mij

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!