Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM waarschuwt voor grond- en houtbeleggingen

02-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Autoriteit_Consument_en_Markt_05.jpg
Consumenten moeten op hun hoede zijn voor aanbieders van beleggingen in grond en teakhout, waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) woensdag.
De toezichthouder kwam de afgelopen jaren tientallen keren in actie tegen aanbieders van dergelijke beleggingen, waarbij onder meer boetes werden opgelegd.
Ontduiking
De AFM stelde vast dat veel aanbieders en bemiddelaars op verschillende manieren vergunningen ontduiken, consumenten onvolledig voorlichten en dat de bedrijfsvoering vaak niet deugt. Zo werd in sommige gevallen minder dan de helft van het ingelegde geld geïnvesteerd in de aanplant van teakbomen.
Bij beleggingen in grond betaalt de consument over het algemeen veel meer dan de verkoper heeft betaald en dan de grond eigenlijk waard is. Het beeld dat consumenten krijgen voorgespiegeld over mogelijke wijzigingen van het bestemmingsplan, die kunnen leiden tot waardevermindering, is vaak te rooskleurig.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!