Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Verbied riskante beleggingsproducten zoals cryptovaluta'

24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoin 930x520
Riskante beleggingen die vooral online worden aangeboden, zoals bij cryptovaluta of binaire opties, moeten worden verboden. Daarvoor pleit de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Gevoeliger

,,Door extreem lage spaarrente zijn mensen gevoeliger geworden voor beleggingen waarbij wordt geschermd met hoge rendementen. Ze onderschatten de risico's daarvan", zegt Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM in een interview met de Volkskrant. ,,Wij zien in heel Europa een forse stijging van het aantal meldingen over riskante beleggingsproducten en we zien een gigantische 'fear of missing out': de angst om de boot te missen."

Cryptovaluta

Volgens Van Vroonhoven beleggen zeker 135.000 Nederlanders in cryptovaluta. ,,Verbieden van cryptomunten is moeilijk, omdat het geen beleggingsproducten zijn", legt ze uit. ,,Maar er zijn ook producten te koop waarmee je op koersstijgingen en -dalingen van cryptomunten kan speculeren. Die derivaten kunnen wel verboden worden." ANP

Meer over:

beleggen, afm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

janna veen
janna veen24 jan. 2018 - 15:15

Alsof je in de reguliere systemen niet voortdurend bedrogen en bestolen wordt. Wat worden daar niet voor trucs uitgehaald door degenen die aan de knoppen zitten en waarvoor jan met de pet de rekening krijgt. Het begint al met angst zaaien

Jacob Harreman
Jacob Harreman24 jan. 2018 - 13:46

Het is  volstrekte waanzin dat een product met een NEGATIEVE intrinsieke waarde zulke hoge koersen boekt. Het is mijn vaste overtuiging dat achter bitcoins e.d. de grootste fraude aller tijden schuilt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!