Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM scherpt regels rond crowdfunding aan

25-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_afm
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de regels rond crowdfunding aangescherpt, omdat de investeerders in crowdfundingprojecten de risico’s hiervan mogelijk niet goed kunnen overzien.
Openstelling
Alle relevante informatie over een project moet voortaan 48 uur vooraf aan openstelling van de inschrijving voor alle investeerders beschikbaar zijn. De huidige 24 uurs-bedenktijd achteraf blijft daarbij bestaan. Verder verwacht de AFM van crowdfunding-platformen ,,flinke inspanning'' om ervoor te zorgen dat investeerders niet een te groot deel van hun vermogen in crowdfunding steken.
Financiële beslissingen
Volgens de toezichthouder nemen mensen bij crowdfunding vaak in zeer korte tijd financiële beslissingen. Investeerders hebben soms niet meer dan enkele uren om in te stappen in een project.
Geen inzicht wanbetalingen
De AFM constateert verder dat veel platformen nog geen inzicht geven in wanbetalingen, terwijl de financiële waakhond hier eerder wel om had gevraagd. Het gaat dan om bedragen die waarschijnlijk niet meer kunnen worden terugbetaald aan investeerders.
Voorschriften
De regels hebben overigens nog de status van voorschriften, omdat ze nog niet verankerd zijn in de wet. ANP

Meer over:

afm, crowdfunding
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!