Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM: risico beleggen in teakhout zeer groot

20-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4147170.jpg
Mensen die geld investeren in beleggingsobjecten zoals teakhout lopen nog steeds veel risico. Dat komt onder meer doordat de aanbieders van dit soort financiële producten in veel gevallen tekortschieten. Dat meldde toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) maandag.
De AFM nam vorig jaar en in de eerste helft van dit jaar in totaal 46 zogenoemde toezichtmaatregelen tegen aanbieders van beleggingsfondsen. De toezichthouder kan bijvoorbeeld boetes uitdelen of vergunningen intrekken. De AFM blijft ,,intensief'' toezicht houden om ervoor te zorgen dat de aanbieders zich beter aan de regels houden.
Beleggen in teakhout is ook extra risicovol omdat de plantages vaak in het buitenland staan waar geen toezicht mogelijk is. Ook de lange looptijd van vaak twintig jaar of langer, zonder de mogelijkheid om tussentijds uit te stappen, maakt de belegging extra risicovol.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!