Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM pakt slechte tussenpersonen aan

08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afm_08.jpeg
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het afgelopen jaar ,,veel werk gehad'' aan de aanpak van slechte financieel adviseurs en bemiddelaars. De toezichthouder richt zich sinds 2008 specifiek op de 'onderkant van de markt', tussenpersonen waar veel klachten over binnenkomen. Dit leidde het afgelopen jaar tot 414 maatregelen, tegen 113 een jaar eerder. Dat meldde de AFM donderdag.
In 2009 deelde de AFM 23 boetes uit aan tussenpersonen en adviseurs, trok 31 vergunningen in en gaf ruim tweehonderd zogenoemde aanwijzingen. Dat wil zeggen dat de betrokken personen een strikte instructie hebben gekregen om de zaken anders aan te pakken. Ook werden ruim 140 brieven verstuurd of gesprekken gevoerd met intermediairs die hun leven dienen te beteren. In een geval werd een openbare waarschuwing gegeven en er werd een keer aangifte gedaan. De AFM besteedde ,,relatief veel tijd'' aan illegale bemiddeling zonder vergunning, evident slechte advisering en ondeskundige of onbetrouwbare ondernemingen. Het afgelopen jaar deelde de toezichthouder voor het eerst een boete uit voor een niet passend pensioenadvies. De AFM voorspelt dat dat er meer zullen worden dit jaar. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!