Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM legt Lemmens Groep dwangsom op

21-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3482072.jpg
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedbelegger De Lemmens Groep (DLG) een zogenoemde last onder dwangsom opgelegd. De toezichthouder heeft dat gedaan omdat DLG bepaalde informatie niet wil verstrekken. Dat heeft een woordvoerder van de AFM maandag gezegd.
De last is opgelegd aan zeven van de tien vastgoedfondsen die het bedrijf beheert. Elke dag dat de informatie niet aan de AFM wordt verstrekt, moeten de zeven vennootschappen elk 4.000 euro betalen. De maatregel loopt al sinds 10 juli en kan DLG in totaal 560.000 euro gaan kosten.
DLG is het niet eens met de maatregel van de toezichthouder. Volgens de vastgoedbelegger heeft de AFM de dwangsommen opgelegd om oneerlijke handelspraktijken tegen te gaan, maar het bedrijf weerspreekt dat hiervan sprake is geweest. Verder zegt DLG dat de AFM niet bevoegd is om dit te doen.
Een woordvoerder van de AFM zegt dat de toezichthouder wel degelijk bevoegd is. ,,Wij willen informatie om bepaalde zaken goed te kunnen beoordelen'', aldus een zegsman.
DLG is een van de grootste Nederlandse aanbieders van obligatiebeleggingen in Duits commercieel vastgoed. Het bedrijf haalde naar eigen zeggen de afgelopen zes jaar bij 1500 beleggers 118 miljoen euro op. Het bedrijf is sinds begin deze maand in surseance. Het bedrijf stelt dat het door de kredietcrisis moeilijk werd om de fondsen te herfinancieren.
Volgens DLG vergroot de actie van de AFM de kans dat De Lemmens Groep failliet gaat. Dinsdag doet de rechtbank in Amsterdam hierover uitspraak.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!