Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

AFM kan beste specialisten niet betalen

16-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_afm
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft moeite om specialistisch personeel aan te trekken, nu de arbeidsmarkt aantrekt. Bestuurslid Femke de Vries noemt de concurrentiepositie van de toezichthouder op de arbeidsmarkt ,,een zorg'' in een interview met NRC.
,,Mensen die je graag wilt hebben, zoals accountants met een hele carrière achter de rug, zijn voor ons onbetaalbaar'', zegt De Vries. De AFM concurreert met grote accountantskantoren om personeel, maar betaalt als publieke instelling niet zulke hoge salarissen als private bedrijven.
Salarissen
Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) kondigde maandag aan dat hij ook de salarissen van gewone medewerkers in de publieke en semipublieke sector aan banden wil leggen. Nu geldt alleen een maximum voor topfunctionarissen. Of dat belemmerend zal werken voor de AFM, vindt De Vries ,,lastig'' om te zeggen. Maar: ,,Voor hele specialistische functies zou dat best eens zo kunnen zijn.''
ANP/NRC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!