Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Aegon moet gestolen bagage alsnog vergoeden

18 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
koffer bagage 930x520
Aegon moet alsnog de gestolen bagage vergoeden van twee toeristen. De verzekeraar wilde aanvankelijk niets uitkeren, omdat de bagage van de reizigers niet in een 'afgesloten bagageruimte' zou zijn opgeborgen. De Geschillencommissie Kifid heeft nu anders beslist.
Eén reiziger diende een claim in bij Aegon voor de diefstal van zijn eigendommen in de koffer achterop achterop op een quad. Dit voertuig werd gestolen. Aegon wees daarop de claim af omdat een quadkoffer niet hetzelfde zou zijn als een bagageruimte. In een andere zaak kreeg een bestolen toeriste nul op het rekest bij dezelfde verzekeraar, omdat de ontvreemde bagage achterin een tot kampeerauto omgebouwde auto lag. Door die verbouwing was er volgens Aegon 'geen afgesloten bagageruimte'.

'Polisvoorwaarden niet eenduidig'

De Geschillencommissie van financieel klachteninstituut Kifid heeft geoordeeld dat de polisvoorwaarden van Aegon niet eenduidig uit te leggen zijn, omdat het begrip bagageruimte niet verder is toegelicht. Ook na het openslaan van de Van Dale is er volgens Kifid nog te veel onduidelijkheid over de term. Dan krijgt de voor consumenten gunstigste uitleg van polisvoorwaarden voorrang, aldus het Kifid. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!