Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Adviesrecht ouders over prijs kinderopvang'

29-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_17.jpg
Ouders moeten het adviesrecht houden over de prijs van de kinderopvang. PvdA, CDA en D66 zullen dat donderdag voorstellen in een debat met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Dat gaat over een wetsvoorstel van Asscher om de positie van ouders in de kinderopvang te versterken.
Kwaliteit opvang
Asscher wil dat ouders meer te vertellen krijgen over de kwaliteit van de opvang. Peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties moeten een oudercommissie gaan instellen. Ook moeten ouders makkelijker een klacht kunnen indienen.
Wetsvoorstel
Maar volgens het wetsvoorstel verliezen ouders wel het adviesrecht over de prijs van de kinderopvang dat ze nu hebben. PvdA, CDA en D66 vinden dat geen goede zaak. Ze sluiten zich aan bij de kritiek van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Die schrijft in een brief aan de Kamer: ,,Wat zegt geboden kwaliteit zonder een prijskaartje?'' CDA-Kamerlid Pieter Heerma noemt het vreemd om ouders wel meer te zeggen te geven over de kwaliteit en ze vervolgens niet meer te laten meepraten over de kosten.
Adviesrecht
Het voorstel van de drie partijen om het adviesrecht te handhaven, krijgt naar verwachting ook steun van SP en GroenLinks, waardoor het een meerderheid zou halen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!