Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Advies: Stop met Windows XP

28-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
windows-xp_01.jpg
Op 8 april 2014 stopt Microsoft met het uitbrengen van updates voor Windows XP. Het gevolg hiervan is dat nieuw ontdekte beveiligingslekken in Windows XP niet langer worden gedicht. Alle computers die na 8 april nog draaien op Windows XP en enig contact hebben met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor cyberaanvallen. Het Nationaal Cyber Security Centrum adviseert daarom: Stop met het gebruik van Windows XP.
Beveiliging
Cybercriminelen kunnen door middel van beveiligingslekken op computers inbreken. Wanneer dat lukt, hebben zij toegang tot vele documenten waaronder e-mails en creditcardgegevens.
Nieuw besturingssysteem
Mocht u niet weten hoe u een nieuw besturingssysteem installeert, dan kunt u het best een specialist raadplegen. Voordat u begint met de installatie is het belangrijk een back-up van alle gegevens die u niet kwijt wilt raken op uw computer. Er bestaat een kans dat de computer zelf vervangen zal moeten worden omdat deze niet krachtig genoeg is voor een ander besturingssysteem. De eisen waaraan uw computer moet voldoen kunt u terugvinden op de website van de producent. 
Kijk hier voor een sheet met uitgebreide informatie over het stoppen met Windows XP.
Kassa besteedde vorig jaar al aandacht aan het einde van Windows XP:
Wat zijn de alternatieven? Bekijk hier de uitzending.
Nationaal Cyber Security Centrum/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!