Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Advies: kinderen tot en met 4 jaar inenten

10-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
naald_injectie_prik_04.jpeg
Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar oud moeten worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft de Gezondheidsraad maandag geadviseerd aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). Kinderen tot twee jaar moeten daarbij voorrang krijgen. Voor de huisgenoten van kinderen tot en met vijf maanden is het ook verstandig zich te laten vaccineren.
De Gezondheidsraad adviseert inenting tot en met vier jaar, omdat naar verhouding veel kinderen tot die leeftijd ziek worden. Daar komt nog eens bij dat deze kinderen risico lopen op schade aan de longen als ze moeten worden beademd. Voor oudere kinderen is inenting niet nodig, omdat ze veel minder snel met de griep in het ziekenhuis belanden.
De Gezondheidsraad adviseert vrouwen die langer dan drie maanden zwanger zijn, zich te laten inenten omdat zij tijdens de zwangerschap moeilijker ademhalen. Tot nu toe had de raad alleen gezegd dat vaccins voor hen beschikbaar moesten zijn. De tweede prik kan eventueel na de bevalling gegeven worden, om te voorkomen dat de baby te maken krijgt met een zieke moeder.
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseerde vorige maand nog om slechts een prik te geven tegen de Mexicaanse griep omdat dat afdoende zou zijn. De Gezondheidsraad houdt het echter op twee prikken. Deze bieden optimale bescherming voor de risicogroepen, zei voorzitter van de Gezondheidsraad, André Knottnerus maandag.
Bon: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!