Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Advertenties om informatienummer coronavirus onder de aandacht te brengen

6 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
corona virus 1127
Vandaag, vrijdag 6 maart, komen er advertenties in de krant om het corona-telefoonnummer extra onder de aandacht te brengen. Dat meldt minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Volgens Bruins is het informatienummer 0800-1351 een “handige” toevoeging voor mensen met vragen over het coronavirus.
Naast de advertenties in de krant komt de informatie ook op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te staan. De website worden gebruikt om acuut nieuws zo snel mogelijk te delen. Bruins geeft aan dat wie een papieren medium leest, mogelijk kan denken dat er vertraging kan optreden in de berichtgeving.

Meer informatie

Het CDA wil nog een stap verder in de informatievoorziening. De partij pleit voor extra updates op de radio en televisie voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De minister voelt hier echter weinig voor, omdat dagelijkse nieuwsprogramma’s dit al doen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!