Kassa

AD onderzoekt aanpassing haringtest

01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haringen vis 930
Het AD onderzoekt of de jaarlijkse haringtest een verandering moet ondergaan. Aanleiding is volgens hoofdredacteur Hans Nijenhuis de commotie die is ontstaan na onderzoek van econoom Ben Vollaard. Daaruit bleek vorige maand dat de test van de krant niet onbevooroordeeld lijkt.

Overleg met haringsector

Nijenhuis voerde vrijdag overleg met de haringsector over hoe een goede en objectieve test mogelijk is, zegt hij na een bericht hierover van EenVandaag. ,,Uit dat overleg zijn wat ideeën gekomen en daar wordt verder naar gekeken. We hebben nog tijd voor de test komend voorjaar.''

AD wil af van het gedoe

Het onderzoek naar mogelijke aanpassingen ,,wil niet zeggen dat we het fout doen'', aldus de hoofdredacteur. ,,We willen af van het gedoe, want dat straalt af op de krant.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Wilco_vV
Wilco_vV2 dec. 2017 - 16:07

Het maakt niet uit waar het vandaan komt, het gaat erom hoe de vis-verkopers die 'maatjes haring' opslaan/schoonmaken/verwerken/uitbaten en te vaak mooie sier maken met het woord 'vers'. Dat in die AD-test ook nog wel eens wat te grote woorden wordt gebruikt om de min-of-meer ernst van het 'delict' te benoemen is vaak wel beetje overdreven. En belangenverstrengeling helpt uiteraard zeker niet voor de betrouwbaarheid. En het verschil tussen delict of delicatesse en flauwekul van die vlaggetjesdag (jaar lang ingevroren haring) is ooit 10 jaar terug al eens in het fantastische TV-programma De Wilde Keuken beschreven.

manwijf
manwijf2 dec. 2017 - 10:40

Hoeveel haring- en zeevisgroothandelaren  zoals Parlevliet de Elka en Schmidt bv  zullen er zijn in NL? Die haring die in de winkel of aan de kraam verkocht wordt,, komt dus van slechts een aantal bedrijven. En die leveren allemaal kwaliteit. Er kan dus nooit zoveel verschil zijn tussen de verschillende aanbieders. Het enige dat je ermee bereikt, is dat iemands business zwaar gedupeerd kan raken door dit soort fake testen. "niet onbevooroordeeld" is netjes zeggen, dat je de boel bedriegt. Consumenten die niet uit een havenplaats komen geloven alles helaas. De onwaarheden die over vis verteld worden zijn legio.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!