Kassa

'Acute zorg regio Spijkenisse in gevaar'

22-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_gang_29.jpg
De acute zorg voor mensen die in de buurt van Spijkenisse wonen, komt in gevaar als de plannen met het Ruwaard van Putten Ziekenhuis doorgaan. Het gaat om spoedeisende hulp en acute verloskundige zorg. Als die functies wegvallen bij het ziekenhuis in Spijkenisse, wordt het in veel gevallen onmogelijk om binnen 45 minuten een patiënt in het ziekenhuis te krijgen, zoals de wettelijke norm voorschrijft.
Burgemeester Mirjam Salet
Dat schrijft burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse in een brief aan een aantal partijen die betrokken zijn bij de toekomst van het in opspraak geraakte ziekenhuis. Salet roept ze op ,,om dit belangrijke zorgaanbod in stand te houden''. Ze schrijft de brief mede namens de gemeenten op het eiland Voorne-Putten en de voorzitters van de deelgemeenten Rozenburg en Hoogvliet.
Overname ziekenhuis
Er is momenteel sprake van een overname van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis door het Van Weel-Bethesda ziekenhuis, het Ikazia ziekenhuis en het Maasstad ziekenhuis. Doel is dan dat het Ruwaard zich gaat richten op planbare zorg. Het wordt dan een 'doordeweeks' ziekenhuis. Dat wil zeggen dat operaties met een lange hersteltijd aan het begin van de week worden gepland. Eind maart moet er hiervoor een definitief plan liggen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!