Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Acties tegen AOW-plan kabinet

21-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_bank_04.jpeg
De FNV voert zaterdag op vier plaatsen actie tegen het plan van het kabinet om de AOW-leeftijd en de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. FNV-voorzitter Agnes Jongerius en CNV-voorzitter Bert van Boggelen zullen de massa toespreken op de Coolsingel in Rotterdam. De FNV verwacht alleen daar al zo'n 20.000 mensen.
Verder zijn er rond het middaguur bijeenkomsten in Assen, Deventer en Eindhoven. De FNV heeft gratis bussen ingezet en gaat bovendien met de tijd mee door mensen de mogelijkheid te geven om via internet en Twitter uiting te geven aan hun verontwaardiging.
Vakbeweging en werkgevers konden het in de Sociaal-economische Raad niet eens worden over de toekomst van de AOW, waarna het kabinet zelf kwam met een plan, waarmee een meerderheid in de Tweede Kamer op hoofdlijnen instemde. De vakbeweging wil nu de Tweede Kamer en de Eerste Kamer onder druk zetten om niet akkoord te gaan.
De belangrijkste bezwaren van de vakbonden zijn dat mensen er financieel op achteruit gaan en dat vooral mensen met een zwaar beroep de dupe dreigen te worden. Het kabinet wil de verhoging van de leeftijd in twee stappen invoeren, in 2020 en in 2025. De FNV heeft als uitgangspunt dat AOW én pensioen op de leeftijd van 65 jaar moeten ingaan. Als mensen er voor kiezen langer te werken, moet dat kunnen en moeten ze daarvoor een hoger pensioen ontvangen.
Bron: ANP

Meer over:

aow-plan, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!