Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actie voor problemen met ov-chipkaart

26-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_56.jpg
De Consumentenbond, ANWB en reizigersorganisatie Rover gaan dinsdag langs bij de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de problemen met de ov-chipkaart. Reizigers voelen zich vaak van het kastje naar de muur gestuurd als er een probleem met hun kaart is.
Petitie
In ieder geval SP, ChristenUnie, GroenLinks en 50Plus hebben toegezegd de petitie te ondertekenen, die aandacht vraagt voor de kaartproblemen. In december krijgen onder meer de openbaar vervoerders de petitie overhandigd. 33.000 mensen hebben die inmiddels getekend. De ov-chipkaart zorgt voor veel verwarring bij reizigers. Zo leiden bijvoorbeeld de incheckpaaltjes van de verschillende vervoerders tot vergissingen bij het in- en uitchecken.
Klachtenloket
De campagnevoerders willen dat er 'een loket' komt voor klachten en de afhandeling daarvan. Ze komen met een manshoge ov-chipkaart naar het gebouw van de Tweede Kamer.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!