Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actie tegen woekerpolis Nationale-Nederlanden

08-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nationale_Nederlanden_01.jpg
De Consumentenbond en claimbedrijf Wakkerpolis gaan samen opkomen voor de belangen van honderdduizenden woekerpolisgedupeerden van Nationale-Nederlanden (NN). Beide organisaties hebben NN een brief gestuurd waarin ze vragen de gedupeerden een hogere vergoeding te geven voor de geleden schade. Doen ze dat niet dan volgen juridische stappen, zeggen Consumentenbond en Wakkerpolis.
Onvoldoende genoegdoening
De Consumentenbond zegt dat NN de gedupeerden nog steeds onvoldoende genoegdoening geeft ondanks de druk van de minister van Financiën en toezichthouder AFM. Wakkerpolis zegt samen met de Consumentenbond op te trekken voor een rechtvaardige behandeling van de vele gedupeerden.
2 miljard euro schade
Volgens Wakkerpolis heeft NN in totaal ongeveer 500.000 polissen verkocht die in aanmerking komen voor extra compensatie. De totale schade hiervan bedraagt minstens 2 miljard euro. De belangenorganisaties willen dat NN de waarde van alle woekerpolissen opnieuw gaat berekenen, maar dan tegen ,,redelijke voorwaarden''. Deze heeft de Consumentenbond opgenomen in een speciaal daarvoor ontwikkelde checklist. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!