Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actie opgezet voor gedupeerden van de spaartaks

26-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
38181 keer bekeken
  •  
geld sparen euro 1127 spaarvarken

De Consumentenbond en Bond van Belastingbetalers hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat alle gedupeerden van de spaartaks compensatie krijgen, zo meldt de Telegraaf. Particulieren kunnen hulp krijgen met het indienen van een verzoek- en eventueel bezwaarschrift bij de Belastingdienst.

Spaarders ontvingen jarenlang geen rente, maar moesten toch belasting betalen over een “fictief rendement.” De 60.000 mensen die eerder bezwaar aantekenden tegen de belastingaangiften uit 2017 en 2018 zijn al gecompenseerd. 

Staatssecretaris Van Rij maakte op Prinsjesdag echter bekend dat je niet in aanmerking komt voor compensatie als je geen bezwaar maakt.

Consumentenbond en Bond van Belastingbetalers komen in actie

De Bond van Belastingbetalers en de Consumentenbond hebben nu een actie opgezet om hun collectieve ongenoegen te laten blijken. Zij vinden het oneerlijk dat mensen onterecht belasting hebben afgedragen, en dat de verantwoordelijkheid bij hen wordt gelegd om te zorgen dat ze compensatie ontvangen. 

De Consumentenbond liet aan de Telegraaf weten in gesprek te zijn gegaan met Van Rij over hoe zij vinden dat het anders moet. “Maar helaas lijkt er geen ruimte te zijn. Daar leggen we ons niet zomaar bij neer. We zijn het niet eens met de gedachte dat mensen die te veel belasting hebben betaald, daar geen vergoedingvoor krijgen.” 

Bezwaar indienen 

Particulieren kunnen via de site Consumentenbond Claimservice hulp krijgen met een bezwaarschrift. Op de website staat vermeld dat “geprobeerd wordt om de financiële rompslomp te voorkomen, maar mocht het toch nodig zijn, dan wordt iedereen die zich aangemeld heeft geholpen met het indienen van een verzoekschrift en eventueel een bezwaarschrift.”

Kassa schreef eerder over dit onderwerp:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!