Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actie Melkweg tegen doorverkoop: tickets gaan op naam

07-11-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
201 keer bekeken
  •  
20151107-kassa-ticketmaster_9.jpg
Poppodium Melkweg in Amsterdam heeft actie ondernomen tegen de woekerprijzen in de secundaire ticketverkoop. Afgelopen woensdag is de poptempel een try-out begonnen om tickets alleen op naam te verkopen. Dat laat de Melkweg weten in onze uitzending naar aanleiding van onze uitzending van vorige week.  
"Discussie aangewakkerd"
Vorige week werden de enorme woekerprijzen in de doorverkoop van concertkaartjes op ticketmarkplaats Seatwave aangekaart in onze uitzending . Seatwave is het dochterbedrijf van het officiële ticketverkoopadres Ticketmaster. Jon Heemsbergen, woordvoerder Melkweg, gaf daarin aan dat de doorverkoop van concertkaartjes met woekerprijzen niet ten goede komt voor hen als concertorganisator en daarnaast ook niet voor de artiest. "De uitzending heeft de discussie over ticketdoorverkoop weer aangewakkerd in de muziekindustrie. We hebben nu deze try-out ingevoerd, omdat wij op zoek gaan naar opties om als poppodium de doorverkoop van kaarten met woekerprijzen tegen te gaan", aldus Heemsbergen.
Legitimatiebewijs meenemen
Fans van Eefje de Visser kregen tijdens de voorverkoop van haar concert een waarschuwingsbalk met de titel: 'Naam van bezoeker is verplicht'. De concertbezoeker moet bij het kopen van een concertkaartje zijn volledige naam invoeren en van degene waarmee ze samen willen gaan. Om dit te controleren gaat de Melkweg bij dit concert het legitimatiebewijs controleren bij de deur.
Naam omzetten indien verhinderd
Heemsbergen geeft aan dat dit een mogelijke optie is om woekerprijzen tegen te gaan. Vooralsnog is het niet mogelijk voor de concertbezoeker om hun ticket terug te verkopen als hij of zij echt niet kan. "Wij vrezen dat de artiest dan voor een halflege zaal kan komen te staan zodra er een aantal mensen op het laatste moment zijn kaartje terug verkoopt. Het is wel een interessant idee dat beter onderzocht zou moeten voor in de toekomst", geeft Heemsbergen aan en vervolgt: "Nu wordt het persoonlijk behandeld als de concertbezoeker echt niet kan. Hiervoor krijgen ze de mogelijkheid dat de naam omgezet kan worden."   
Positief ontvangen
Volgens de Melkweg is de try-out om tickets op naam te zetten positief ontvangen. Heemsbergen geeft aan dat ook andere poppodia hebben aangegeven om op de hoogte willen worden gehouden hoe de try-out verloopt en volgen het met interesse.
Geen doorverkoop
Doordat deze try-out van start is gegaan keken wij bij Kassa toch nog even voor de zekerheid terug op de site Seatwave bij het concert van Eefje de Visser. Conclusie: geen doorverkoop voor kaartjes van Eefje de Visser.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!