Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Actie Brink's leidt tot lege geldautomaten

29-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_46.jpg
Door de actie van het personeel van geldtransporteur Brink's Nederland zijn circa 230 geldautomaten van Rabobank leeg. Dat is 10 procent van de 2300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft. Naar verwachting is het aantal lege Rabobank-automaten aan het einde van maandag opgelopen tot circa 400.
Bijgevuld door andere dienstverleners
Bij de andere banken is het effect veel minder groot. De huidige stakingsactie richt zich vooral op geldautomaten van Rabobank, en in mindere mate op die van ABN Amro en SNS Bank. SNS meldde maandagmiddag via een woordvoerder dat ongeveer 20 van zijn 540 geldautomaten leeg zijn. Een woordvoerder van ABN Amro hield het op 7 van de 1600 die niet meer kunnen worden gebruikt door de stakingsactie.
'Niet meer bijvullen '
De vakbonden riepen hun leden vrijdagavond op de geldautomaten van Rabobank en een aantal van ABN AMRO en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen.
Dinsdag uitspraak door rechter
De voorzieningenrechter in Utrecht beslist dinsdagochtend of werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland al of niet moeten stoppen met hun stakingsactie. Dat betekent dat de geldautomaten van Rabobank in elk geval tot de uitspraak niet worden bijgevuld. ANP
Update 30-12-2014:
Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan: de acties mogen doorgaan. Bekijk hier het artikel.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!