Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM bekijkt of KPN en Ziggo concurrenten moeten toelaten

09-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
208 keer bekeken
  •  
internet
Moeten KPN en Ziggo worden gedwongen om concurrenten toe te laten tot hun netwerk? Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat dit onderzoeken. Later dit jaar volgt een ontwerpbesluit.
Begin vorig jaar bepaalde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dat de grote providers niet verplicht konden worden om hun netwerk open te stellen voor concurrenten die ook internet-, televisie- en vaste telefoondiensten. Volgens het CBb had de ACM onvoldoende bewezen dat Ziggo en KPN te veel macht hebben.

'Concurreren is moeilijker'

Toezichthouder ACM meent echter dat recente wijzigingen van de voorwaarden door KPN voor toegang tot zijn netwerken het moeilijker kunnen maken om te concurreren. Bovendien trok VodafoneZiggo na de CBb-uitspraak zijn aanbod om andere partijen toegang te geven in. Als de ACM eind dit jaar het ontwerpbesluit af heeft, krijgen KPN en Ziggo nog kans daarop te reageren.

Consumentenbond: Te weinig concurrentie slecht voor consument

De Consumentenbond concludeerde deze week nog dat de prijzen voor internet in Nederland relatief hoog zijn door gebrek aan concurrentie: "KPN en Ziggo hebben het netwerk grotendeels in handen, dus zij beheersen zo’n beetje de markt. Echte concurrentie is er veel te weinig. En dat is slecht voor consumenten."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!