Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM beboet World Ticket Center voor onjuiste vermelding reisprijzen

12-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
euro_munten_19.jpg
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt een boete op aan World Ticket Center B.V. (WTC) voor onjuiste vermelding van prijzen van tickets en reizen op haar website. WTC nam niet alle verplichte kosten op in de basisprijs voor vliegtickets. Variabele kosten stonden niet meteen duidelijk bij de basisprijs vermeld en werden pas op een later moment in het boekingsproces bij de prijs opgeteld. Tot slot stonden keuze-elementen, zoals een reis- en annuleringsverzekering, bij aangeboden reizen vooraf aangevinkt. ACM legt WTC hiervoor een boete op van 350.000 euro. Bovendien dwingt ACM het bedrijf de informatie op zijn website aan te passen aan de geldende regels. Inmiddels heeft WTC de informatie op zijn website aangepast.
Goed geïnformeerd
Anita Vegter, bestuurslid van ACM: “Consumenten hebben recht op transparante prijzen. Dit maakt dat je prijzen onderling kunt vergelijken en een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Onduidelijke prijzen verstoren bovendien het gelijke speelveld en daarmee de onderlinge concurrentie.”
Aanpak onduidelijke reisprijzen
Onjuiste prijzen
ACM heeft de afgelopen periode een groot aantal bedrijven aangesproken die hun prijzen niet juist vermeldden. Zo is ook WTC aangesproken voor onjuiste prijzen op zijn website www.worldticketcenter.nl. Verplichte bijkomende kosten, zoals de ‘customer service charge’ die WTC rekent als je online boekt, waren niet in de advertentieprijs inbegrepen. Boekingskosten werden niet duidelijk bij de prijs vermeld. Bovendien waren bepaalde keuze-elementen bij reizen vooraf aangevinkt, zoals een reis- en annuleringsverzekering. ACM stelt vast  dat WTC hiermee de regels voor prijstransparantie uit de Luchtvaartverordening overtrad en in strijd handelde met de Wet Oneerlijke Handelspraktijken. Het bedrijf heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen het besluit.
Optreden tegen reisaanbieders
Meer informatie voor consumenten

Meer over:

diginieuws, prijzen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!