Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Achterban akkoord met regeling Achmea

19-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stichting-woekerpolis-claim.jpg
Een overgrote meerderheid van de achterban van de Stichting Woekerpolis Claim is akkoord met een compensatieregeling die vorige maand met verzekeringsmaatschappij Achmea is overeengekomen. Uit een enquête van de stichting blijkt dat 98,4 procent van de benadeelde klanten met een beleggingsverzekering de overeenkomst steunt.
Nu kan het akkoord ook daadwerkelijk in werking treden, aldus voorzitter Jasper van Schaaik van de stichting dinsdag. Bijna 81 procent ofwel 12.870 donateurs met een polis bij Achmea of één van haar maatschappijen deden mee aan de enquête. Van hen stemden 12.668 voor de regeling en 202 tegen.
De stichting gaat zich nu richten op de uitvoering van het akkoord met Achmea. Daaronder vallen zo'n 800.000 polissen van Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avro, RoZeker en Twenteleven. De totale omvang van de compensatieregeling komt uit op 380 miljoen euro.
In het akkoord zijn verder afspraken gemaakt over maximering van de poliskosten en een pot voor aanvullende compensatie voor schrijnende gevallen. Daarnaast verplicht Achmea zich om klanten met een beleggingsverzekering de mogelijkheid te bieden om kosteloos over te stappen naar een goedkoper product.
Binnen een aantal maanden zal de verzekeraar aan alle klanten die daarvoor in aanmerking komen, een persoonlijk compensatievoorstel doen op basis van de getroffen regeling, aldus de stichting.
ANP

Meer over:

achmea, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!