Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Acht procent Nederlanders bouwt vermogen op voor eigen woning

30-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek_huis_geld_50.jpg
Bijna 1 op de 12 Nederlanders vindt de aankoop van een eigen woning de belangrijkste reden om vermogen op te bouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van FitVermogen.nl*. Voor veertigplussers staat een eigen woning opmerkelijk hoger op de lijst van zaken waarvoor zij geld opzij zetten. In deze leeftijdsgroep noemt 14 procent de aankoop van een nieuwe woning als het voornaamste doel voor vermogensopbouw.
Strengere hypotheekeisen
De aangescherpte regelgeving voor hypotheekleningen is voor veel Nederlanders een belangrijke reden om geld opzij te zetten. Dan wel voor de aankoop van een nieuwe woning of voor de aflossing van de hypotheek. Na de aanpassingen van het kabinet met betrekking tot het pensioen- en zorgstelsel, staan strengere hypotheekeisen op de derde plaats van overheidsmaatregelen waar deelnemers aan het onderzoek van Fitvermogen.nl zich zorgen over maken.
Restschuld
De maximale hypotheek die banken mogen verstrekken wordt bijvoorbeeld geleidelijk verlaagd van 104 procent in 2014 tot 100 procent in 2018. Woningkopers zullen zodoende een steeds groter deel van de aankoopprijs zelf moeten inbrengen. Bovendien kampen een op de drie eigenwoningbezitters met een hypotheek die hoger ligt dan de woningwaarde. Door tijdig te beginnen met de opbouw  van vermogen kan worden voorkomen dat er een restschuld overblijft na de verkoop van een woning. Bron: Fitvermogen.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!