Kassa

'Achmea wil gedupeerden een oplossing bieden'

19-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-zorgkosten_08.jpg
Zorgverzekeraar Achmea gaat het gesprek aan met verzekerden die de dupe zijn van een maatregel waardoor ze niet of moeilijk terechtkunnen in het Slotervaartziekenhuis. Dat komt doordat Achmea nieuwe behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet langer volledig vergoedt. Dat heeft de verzekeraar maandag laten weten in het tv-programma Radar.
Eenvoudige wissel van verzekeraar
Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Als er geen goede oplossing wordt gevonden kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Het gaat volgens haar om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen.
Gevolgen individueel bekijken
,,Ik begrijp de frustratie en de schrik. We gaan per individu na wat de gevolgen zijn en als die erg nadelig zijn, passen we er een mouw aan'', aldus Verstappen. ,,We proberen maatwerk te leveren maar als mensen echt ontevreden zijn, mogen ze van ons naar een andere verzekeraar.''
Geen contract Achmea en Slotervaart
Eerder bleek dat de verzekeraar en het Slotervaartziekenhuis het niet eens zijn geworden over een contract voor dit jaar. Maar dat nieuws werd pas bekend toen de datum was verstreken waarop klanten kunnen veranderen van verzekeraar. Achmea-verzekerden zouden nu uitsluitend nog naar het Amsterdamse ziekenhuis kunnen voor spoedeisende hulp en reeds lopende behandelingen. Onder Achmea vallen onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!