Kassa

Achmea gaat niet in op nieuwe woekerpolis-eis

  •  
26-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
Achmea gaat niet in op het ultimatum van de Consumentenbond en de Vereniging Woekerpolis. Die twee organisaties eisten onlangs dat de verzekeraar met nieuwe voorstellen zou komen voor een collectieve compensatie voor woekerpolissen. Nu dreigt een nieuwe rechtszaak rond de kwestie.
Achmea laat weten niets in een nieuwe collectieve compensatieregeling te zien. De verzekeraar sloot acht jaar geleden al een akkoord over compensatie voor de gewraakte beleggingsverzekeringen en wil overige klachten over woekerpolissen liever individueel afhandelen.

Procedure kan jaren duren

De Consumentenbond is ,,teleurgesteld''over de beslissing. ,,Dit betekent dat het een gang naar de rechter wordt, en dat weet Achmea ook. Ze zoeken de juridische loopgraven op, waarbij een procedure jaren kan duren'', aldus een woordvoerder.

Opbrengst

Volgens de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis verkocht Achmea 800.000 zogeheten woekerpolissen. Dat zijn beleggingsverzekeringen waarbij een groot deel van de inleg niet werd belegd, maar opging aan hoge kosten en premies. De opbrengst valt daardoor vaak vies tegen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat26 nov. 2018 - 18:43

Zolang het crisis veroorzakende tuig onder politieke bescherming on vervolgt en on bestraft blijft het tuig op dezelfde voet door opereren. Wordt het te heet onder de voeten is het onder elkaar heel eervol om onder het opstrijken van vette bonussen de eer aan zichzelf te houden door te vertrekken naar een ander financieel instituut zij het helaas tegen een hogere beloning natuurlijk. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!