Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Achmea boekt meer winst

28-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
achmea_02.jpg
Verzekeraar Achmea heeft in de eerste helft van dit jaar meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
Stijging omzet
De nettowinst kwam uit op 200 miljoen euro. Dat is 11 procent meer dan in de eerste helft van 2011. De bruto premieomzet klom met 5 procent tot 11,5 miljard euro, de totale omzet steeg met 27 procent tot ruim 13 miljard euro. Achmea verlaagde zijn kosten afgelopen halfjaar met 5 procent tot bijna 1,5 miljard euro.
'Goede resultaten'
Bestuursvoorzitter Willem van Duin sprak van goede resultaten ,,ondanks de aanhoudende turbulentie op de financiële markten''. Zijn bedrijf is er dit jaar in geslaagd al ruim 150.000 nieuwe verzekerden te verwelkomen. Het totaal aantal Nederlanders met een zorgverzekering van Achmea is daarmee opgelopen tot meer dan 5,5 miljoen.
Uitgekeerde kosten
Achmea heeft in 2012 vooralsnog 5,7 miljard euro uitgekeerd om de kosten voor basiszorg van haar klanten te vergoeden. Dat is 96 procent van de inkomsten uit premies voor basiszorg. Volgens de verzekeraar zijn er ,,vroege signalen" dat de stijging van de groei van de zorgkosten momenteel aan het afnemen is als gevolg van succesvol overheidsbeleid.
Verantwoordelijkheid
Om de stijging van de kosten van de gezondheidszorg te beperken tot maximaal 2,5 procent per jaar te beperken, werd vorig jaar juli besloten meer verantwoordelijkheid en financieel risico bij zorgverzekeraars en verzekerden neer te leggen. Volgens Achmea kunnen zorgverzekeraars de kosten helpen verlagen door onder meer selectief zorg in te kopen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!