Kassa

'Accu smartphones tot 54 procent langer mee'

16-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smart-phone_01.jpg
Onderzoekers van de universiteit van Michigan hebben een techniek ontwikkeld waardoor smartphones met een actieve wifi-verbinding een stuk minder energie gaan verbruiken. De accu zou daardoor tot 54 procent langer mee kunnen gaan.
Bespaarstand
In een persbericht stellen de onderzoekers dat smartphones veel energie verbruiken, ook als ze in de bespaarstand staan. Dit komt doordat er met de wifi-verbinding aan altijd gezocht wordt naar verbinding en nieuwe data.
Stand-by
Uit het onderzoek is gebleken dat smartphones 60 tot 80 procent van de tijd dat ze op stand-by staan, gebruiken om te 'kijken' of er informatie binnengehaald kan worden via het wifi-netwerk. Hierdoor gebruiken de telefoons in de stand-by modus bijna evenveel energie als wanneer ze volledig in gebruik zijn.
E-MiLi
Door de nieuwe techniek genaamd Energy-Minimizing Idle Listening (E-MiLi) wordt de kloksnelheid van de wifi-ontvanger verlaagd naar 1/16 van de gewoonlijke snelheid. Zodra er relevante informatie binnenkomt, wordt de snelheid weer verhoogd.
Techniek
De onderzoekers hebben een techniek ontwikkeld waardoor smartphones kunnen herkennen welke data voor de telefoon is bedoeld, zodat niet alle data gelezen hoeft te worden. Het energiegebruik wordt daarmee verlaagd met ongeveer 44 procent bij 92 procent van de mobiele apparaten. Op dr drukste netwerken ligt dit percentage op 54 procent. De techniek is nog niet op de consumentenmarkt beschikbaar. Bron: Nu.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!