Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Accijnzen vrijdag omlaag, drukte verwacht bij de pomp

31-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
501 keer bekeken
  •  
benzine tanken diesel olie 930 520

Vrijdag 1 april gaan de accijnzen op benzine en diesel met respectievelijk 17,3 en 11,1 cent per liter omlaag. Dat scheelt op een volle tank benzine zo'n 10 euro.

Ook de accijns op LPG (waaronder vloeibaar propaan en butaan) en LNG wordt met 4,1 cent per liter verlaagd. De accijnsverlagingen gelden tot het eind van dit jaar. 

Drukte verwacht aan de pomp

Tankstations zetten meer personeel in in verband met de verwachte extra toestroom van klanten. De laatste dagen, met de nog duurdere benzine en diesel, verlopen juist rustiger, zegt de Belangenvereniging Tankstations (BETA) namens zelfstandige pomphouders.

Voorzitter Ewout Klok verkocht woensdag bij zijn eigen tankstation 15 procent minder dan een dag eerder. Gezien de verwachte drukte willen de tankstastions vrijdag na middernacht hun tanks helemaal vol hebben. "Het wordt vannacht een logistiek dingetje dat al die tankstations bevoorraad moeten worden, maar dat gaat wel goed", verwacht Klok.

Tegemoetkoming kabinet

De verlaging van de accijnzen op brandstof is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen die het kabinet heeft genomen om mensen tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen en de aanhoudende inflatie. 

ANP/Rijksoverheid

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!