Kassa

Abvakabo stemt tegen pensioenakkoord

09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_359x210_64.jpg
Abvakabo zal maandag in de federatieraad van de FNV tegen het pensioenakkoord stemmen. Waarnemend voorzitter Corrie van Brenk gaat met die opdracht van de bondsraad de vergadering in. Dat heeft de ambtenarenbond vrijdag laten weten na de vergadering van de bondsraad, het parlement van de bond.
Referendum
In een door de bond uitgeschreven referendum stemde 88 procent van de stemmers tegen het akkoord . De opkomst was 13 procent. Waarnemend voorzitter Corrie van Brenk is blij dat de ruim 45.000 leden die hebben gestemd, zich achter het standpunt van de bond hebben gesteld, die steeds "nee, tenzij" heeft gezegd. "Deze uitslag is duidelijk" aldus Van Brenk. "De leden vinden het huidige principeakkoord onvoldoende. Het moet beter." Zij zal die boodschap maandag overbrengen.
Bondgenoten
Ook FNV Bondgenoten, met 475.000 leden de grootste bond van de FNV, is tegen. Maar Abvakabo en Bondgenoten hebben in de federatieraad geen meerderheid. Van Brenk vertrouwt erop dat de federatieraad de twee bonden zal steunen. "Wij stellen geen onredelijke eisen."
Weinig zekerheid
Bondgenoten en Abvakabo vinden dat het akkoord zoals het er nu ligt te weinig zekerheid biedt over de hoogte van het pensioen. Ook willen zij betere afspraken voor mensen met een laag inkomen en een zwaar beroep die ook straks nog op hun 65e willen stoppen met werken. Bovendien vinden zij dat de risico's nu te veel bij werknemers liggen. Van Brenk wil niet vooruitlopen op de vraag wat Abvakabo doet wanneer maandag in de federatieraad het akkoord wordt aangenomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!