Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: ABP belegt in bedrijven die regenwoud kappen

4 mei 2018
  •  
leestijd 2 minuten
ABP 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan ABP. Het pensioenfonds belegt in bedrijven die regenwoud kappen en dat heeft grote gevolgen voor het milieu en de bevolking. Verder hebben we het over de anticonceptie-app Natural Cycles. En aandacht voor een oude bekende: BikeDepot. Daarnaast is het mooie weer in zicht en dat betekent dat teken actiever worden. Wat kun je doen tegen teken?
ABP belegt in bedrijven die regenwoud kappen
Omgekapt oerbos, ernstige milieuvervuiling en een bevolking die de mond wordt gesnoerd. Je zou denken: kan dat nog in 2018? Helaas wel, in Papua, waar regenwoud moet wijken voor een palmolieplantage. En het ergste is, het gebeurt met Nederlands pensioengeld.
Is de anticonceptie-app Natural Cycles betrouwbaar?
Het lijkt een goed alternatief voor hormonale anticonceptie zoals de pil: een anticonceptie-app. De app zou door middel van een algoritme kunnen voorspellen wanneer je beschermd bent tegen zwangerschap. Maar hoe betrouwbaar is dat?

Nog steeds klachten over fietsenwebshop BikeDepot
In september 2017 besteedde Kassa aandacht aan niet-geleverde fietsen van fietsenwebshop BikeDepot. Helaas zijn er nog steeds veel klachten over dit bedrijf én hun nieuwe platforms Actie-fiets en Onze-fiets. Sommige mensen wachten al maanden op hun fiets of hun geld.
Teken: waar moet je op letten?
Het wordt weer lekker warm weer! Maar dat betekent ook dat teken actiever worden. Teken kunnen de Borrelia bacterie bij zich dragen en die bacterie kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Wat kun je doen om je te weren tegen teken?

Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!