Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ABN verliest hoger beroep over hypotheekrente

19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter hamer 930x520
ABN AMRO moet mogelijk voor tientallen miljoenen euro's aan de schadevergoedingen uitkeren. De bank verloor bij het gerechtshof in Amsterdam een hoger beroep in een zaak rond het terugbetalen van hypotheekrente aan duizenden klanten. De rechtszaak was aangespannen door claimstichting Stop de Banken.
Het draait om een zaak waarin de rechtbank in 2015 oordeelde dat ABN onterecht jarenlang te veel hypotheekrente had gerekend. ABN had tussentijds extra renteopslagen afgekondigd voor klanten met een zogeheten euriborhypotheek. Volgens de rechter waren die opslagen onterecht, onder meer omdat de bank van tevoren niet goed genoeg had uitgelegd hoe de voorwaarden van de hypotheken konden veranderen.

Verkeerde uitleg van Europese regels

Het financiële concern was het daar niet mee eens en betoogde dat het vonnis was gebaseerd op een verkeerde uitleg van Europese regels. Ook gaven de marktomstandigheden volgens de bank aanleiding tot een verhoging van de rente. Dat beroep is nu dus afgewezen.
ABN liet weten de uitspraak van het gerechtshof te bestuderen. De bank kan nog in cassatie gaan bij de Hoge Raad. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Lex Makkinje
Lex Makkinje20 dec. 2017 - 9:03

was dit consumentenprogramma het 1e programma dat hier aandacht voor vroeg. Mede daardoor werd www.stopdebanken.nl een succes. Hulde! Dat resulteert in 2 prachtige uitspraken in het voordeel van consumenten gedurende 5,5 jaar strijd tegen ABN AMRO

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!