Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ABN AMRO voert QR-functie in voor geld opnemen bij Geldmaat

22 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1345 keer bekeken
  •  
abn amro 1127
Het is voor ABN AMRO-klanten nu mogelijk om zonder bankpas geld op te nemen via een QR-code, meldt Tweakers. Dat kan bij geldautomaten van Geldmaat via een QR-scanner in de app van de bank. ING en Rabobank hebben nog geen concrete plannen voor het uitvoeren van deze functie.
ABN AMRO meldt dat de mogelijkheid om zonder bankpas geld op te nemen in samenwerking met Geldmaat en Mastercard is opgezet. Via de nieuwe functie kunnen klanten de QR-code bij een geldautomaat scannen en vervolgens inloggen op hun betaalapp. Dan kunnen ze een bedrag kiezen en de transactie bevestigen.
Voorlopig is ABN AMRO nog de enige grote bank die de optie biedt. Concurrenten ING en Rabobank geven aan  met interesse naar de functie te kijken. Of en wanneer dit ingevoerd wordt, is nog niet bekend, legt Tweakers uit. Er zijn namelijk nog geen concrete plannen.

Geld opnemen zal volgend jaar ook contactloos kunnen

Het moet in de nabije toekomst echter mogelijk worden om geld via een Geldmaat op te nemen zoals dat gaat via contactloos betalen in winkels. Dan kan de chip in bankpassen worden ingezet of de NFC-functie van smartphones en ondersteundende smartwatches. Hiervoor hoeven banken ter zijner tijd niets aan te passen. Geldautomaten dienen namelijk voorzien te worden van een chiplezer. Die moet vervolgens worden geactiveerd. NU.nl stelt dat dit vanaf volgend jaar zal gebeuren.
​​​​Bron: Tweakers

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

deweid72
deweid7222 sep 2021 - 10:54

ten alle tijden moet contant betalen mogelijk zijn. het is een wettig betaalmiddel.
er zijn zelfs al overheidsinstantie's die contant geld niet meer accepteren. schandalig